fredag 29 april 2011

Krämiga lemonmuffins

När jag gjorde lemon curden för ett tag sedan hade jag inga direkta planer för den. Men det visade sig att den skulle bli till både underbart goda muffins och en tårta. Tårtan kommer jag skriva om lite senare, nu är allt ljus på muffinsarna! Om du tycker om det krämigt kladdiga i kladdkaka men samtidigt vill åt det syrliga och frächa passar dessa muffins perfekt. Mig passade dessa utmärkt och vi får se om de passar min svåger och hans familj imorgon! Receptet på muffinsarna har jag hittat hos dagensmuffin.


Du behöver:
100 g smält smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Rivet skal och saft från en citron eller lime


Fyllning:
Lemon curd, hemmagjord eller färdig 
(jag rekommenderar självklart hemmagjord!)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa det smälta smöret och sockret poröst. Vispa i ett ägg i taget och
 blanda därefter i vaniljsocker, citron/lime och mjölk. 

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör bara så mycket att mjölet blandats ordentligt. Rör du mer så försvinner luften du rört ner och muffinsarna blir kompakta istället för luftiga.

Fyll muffinsformarna till ca 3/4 och lägg sen i ungefär en tesked med lemon curd. Om 
du använder en muffinsplåt får dina muffins en finare och högre form och flyter inte ut 
åt sidorna. Men glöm inte att använda muffinsformar även i plåten!

Grädda i ca 12 minuter. De ska inte få för mycket färg, då kan de blir torra.


Kristin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar