Du behöver:
100 g smör2 ägg
2 dl socker
1,5 citron
Gör såhär:
1. Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft,
1 dl socker och smör tills att allt löst sig. Låt svalna lite.
2. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag
värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
3. Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp.
Hållbarheten är 10-12 dagar.
Lycka till!
Samtidigt som jag gjorde lemon curden testade jag att göra en hallonmousse som jag länge velat testa på. Receptet hittade jag hos Bakverk och fikastunder och jag tyckte det verkade enkelt men väldigt gott! Och det visade sig vara väldigt enkelt och framför allt otroligt gott!
Du behöver:
200 g hallon
1/2 dl gelésocker
50 g cream cheese
2 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Koka upp hallonen och mosa dem med en visp eller liknande. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig. Detta gick väldigt fort för mig, ca 30 seckunder.
2. Låt svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen i hallonblandningen och rör sedan ner allt i grädden. Låt stå i kylen och vila ett tag innan du använder den.
Kristin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar