lördag 16 april 2011

Hallon och bananpaj

Häromkvällen fick jag ännu ett av mina ostoppbara ryck och ställde mig och gjorde lite paj till mig och Joni. Resultatet blev väldigt lyckat och vi åt med glad aptit! Jag använde portionsformar men det går ju självklart lika bra med vanlig storlek på formen också! Mängden frukt och bär kan du ju självklart ta lite efter eget tycke och smak!


Du behöver (till en vanligt stor paj):
100 g smör/margarin
1,5 dl vetemjöl
1.5 dl havregrym
1-2 msk socker

3 bananer
100 g frysta hallon

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200-220 grader.

2. Skiva bananen ner i formen och strö över hallonen. Om man 
vill kan man sockra lite på hallonen men bananen 
har ganska mycket sötma i sig redan.

3. Mixa samman alla ingredienser till degen och smula över frukten.

4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills degen fått en gyllne färg.

5. Servera med vispad vaniljsås eller glass.

Kristin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar