fredag 15 april 2011

Tre sorters muffins

Senaste tiden har jag bakat en hel del men tiden till att lägga upp det här har dock inte funnits. Men nu ska jag försöka komma ifatt lite :)
Det första jag tänkte lägga upp är tre sorters muffins som såg dagens ljus i lördags. De blev till på inpuls och blev ganska lyckade. Det är bananmuffins med två sorters "fyllning" och kladdmuffins med marianne-choklad på. Smaksättningen på bananmuffinsarna kan varieras till oändlighet! Kladdmuffinsarna är från början kladdkaka som jag valde att grädda som muffins istället. Men receptet rekomenderas starkt att göra som kladdkaka också! Den godaste jag gjort någonsin!


Till bananmuffinssmeten behöver du:
1 mogen banan
2 dl socker
100 g smält smör
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver


Fyllning efter vilja, jag valde torkade aprikoser och frusna hallon


1. Sätt ugnen på 220 grader.

2 .Börja med att mosa ihop bananen med sockret och tillsätt sedan mjöl, smör,
 ägg, vaniljsocker och bakpulver.

3. Vispa ihop smeten och tillsätt din smaksättning.

4. Fördela smeten i pappersformar så de är fyllda till ungefär 3/4, inte mer. 
Använd gärna muffinsplåt för att få fina muffins!

5. Grädda i nedersta delen i ca 10-12 minuter.

Till kladdmuffinsarna behöver du:
2 ägg
3 dl socker
100 g smält smör/margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
Fazers marianne-choklad eller annan choklad, gärna smaksatt

1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna lite. (Enklaste sättet att smälta fett är i mikron).

3. Rör ihop alla ingredienser. OBS använd inte elvisp. Smeten ska bara röras.

4. Häll smeten i muffinsformar, fyll ungefär 3/4 för att de inte ska bli för fulla.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. 
Muffinsarna ska fortfarande vara kladdig i mitten.

6. Låt muffinsarna svalna lite och smält sedan chokladen. 
Häll i lite choklad i varje muffin och bred ut 
den över hela muffinsen. 
Ät och njut!
Kristin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar