torsdag 13 november 2014

Snart är det jul här i vårt hus!

Julen är en av de stora bakningshögtiderna för mig. Jag äääälskar att planera, fundera och prova nya goda recept med alla kryddor som hör julen till. I år planerar jag ett fikabord som ska vara till kvällen på julafton. För att alla ska orka smaka på allt måste varje bakverk vara ungefär en munsbit tänker jag mig. 

Det jag börjat med att baka är minipepparkaksmuffins som vid servering ska toppas med en crème fraichebaserad topping med lingon eller kardemumma. Jag har inte riktigt kunnat bestämma mig ännu så vi får se!
Om du också vill testa på dessa små goda munsbitar kommer receptet här! Jag utgick från ett recept hos arla men ändrade som vanligt lite efter tycke och smak.




Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl rårörsocker
1 dl flytande smör
220 g naturell kvarg
1,5 tsk vaniljpulver
4 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 225c.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör sedan i smör och kvarg. Använd gärna en ballongvisp så går det lätt och snabbt. Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en separat bunke. Rör sedan i de torra ingredienser i smeten.

Fyll minimuffinsformar till 3/4. Spritsa gärna ut smeten så slipper du mycket kladd och det blir lättare att se hur mycket det är i formarna. Grädda i ca 6-8 minuter. Om du vill vara helt säker på att de är färdiga kan du använda en termometer: När innertemperaturen når cirka 98c är de klara. Vänta dock med att öppna luckan tills du tror att de är färdiga annars kan de sjunka ihop!

Lycka till med julbaket och smaklig måltid!
Kristin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar