Här rensade jag fruktskålen på vad som behövde gå åt. Övermogen banan, jordgubbar, päron och halvtråkiga nektariner blev en toppenkombo!
Här kommer receptet:
Frukt och/eller bär så det täcker pajformens botten
150 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl ljust muscovadosocker (funkar att köra bara strösocker eller muscovadosocker)
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn (har även testat rågflingor, mycket gott!)
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver (funkar med 1 tsk vaniljsocker också. Dra ner lite på strösockret då)
0,5 dl sirap
0,5 dl grädde
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175c.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Skala och skiva frukten tunt. Lägg frukt/bär i smord pajform.
4. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt grädde, sirap och sist smöret.
5. Fördela smeten över frukten/bären och tryck till i kanterna så inte frukten eller bären smyger fram under gräddning.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Smeten ska bli knaprig så man kan knacka på den. Med blöta bär bli den inte alltid *knackig* men god ändå!!
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Smeten ska bli knaprig så man kan knacka på den. Med blöta bär bli den inte alltid *knackig* men god ändå!!
Servera med glass eller vaniljsås.
Hoppas du kommer älska pajen lika mycket som jag gör!
Kristin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar