onsdag 4 maj 2011

Fina fisken

Det finns tillfällen då det är det skönt att bara kunna slänga ihop någonting bara för att få mat i magen. Ibland orkar eller vill man inte laga mat hur kul man än tycker att det är. Då är det perfekt med mat som sköter sig själv. I måndags var en sådan dag när vi inte hade ork eller tid att laga mat i all evighet så då fick det bli lax i ugn. En perfekt rätt som sköter sig i stort sett själv och som slutade som underbart god mat på våra tallrikar. Så om du vet att du kommer ha en sådan dag då det är alldeles för mycket att göra och inget hinns med så tina några laxfiléer så ordnar det sig på ett kick! Vi använde oss av grekisk matlagningsyoghurt för att få rätten lite nyttigare än att använda matlagningsgrädde. Det visade sig att det smakade precis som om det var fetaost i, vilket jag älskar! Gratis smak med andra ord!


Du behöver till två personer:
margarin att smörja formen med
2 laxfiléer
4 dl matlagningsyoghurt eller matlagningsgrädde
citronpeppar
salt
finhackad dill, frusen eller färsk (lite efter smak och tycke)
fiskbuljong


Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader: Smörj en ugnsfast form och lägg i filéerna.
 Sätt in laxen långt ner i ugnen i ca 20 minuter.

Blanda under tiden ihop yoghurten, peppar, salt dill och smula ner buljongen i röran. När laxen har stått inne i 20 minuter tar du ut den och häller på såsen. In med den igen i ytterligare 15 minuter. Efter 15 minuter tar du ut och kolla om laxen är klar. Det är den om den är fast i konsistensen och rosa genom hela filéen. Om den inte är det, in med den några minuter till.

Servera med kokt potatis och grönsaker. Vi hade stekta champinjoner, underbart gott!
Smaklig måltid!

Kristin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar