Du behöver till två personer:
margarin att smörja formen med
2 laxfiléer4 dl matlagningsyoghurt eller matlagningsgrädde
citronpeppar
salt
finhackad dill, frusen eller färsk (lite efter smak och tycke)
fiskbuljong
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader: Smörj en ugnsfast form och lägg i filéerna.
Sätt in laxen långt ner i ugnen i ca 20 minuter.
Blanda under tiden ihop yoghurten, peppar, salt dill och smula ner buljongen i röran. När laxen har stått inne i 20 minuter tar du ut den och häller på såsen. In med den igen i ytterligare 15 minuter. Efter 15 minuter tar du ut och kolla om laxen är klar. Det är den om den är fast i konsistensen och rosa genom hela filéen. Om den inte är det, in med den några minuter till.
Servera med kokt potatis och grönsaker. Vi hade stekta champinjoner, underbart gott!
Smaklig måltid!
Kristin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar