Och här kommer då det första receptet i denna blogg!
Jag väljer att inviga med detta underbara recept på banankakan som varit en succé hos de flesta jag bjudit den på. Från börja var det en äppel- och bananpaj men jag har valt att dra bort några ingredienser och lägga till lite annat.
Kakan blir godare om man gör kakan kanske någon timme innan servering så den hinner knäcka till sig ordentlig!
Du behöver:
4-5 mogna bananer (ju mognare de är, desto mer smakar kakan!)
150 g smör
1 1/2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl sirap
1/2 dl vispgrädde
kanel
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda under tiden alla torra ingredienser.
Tillsätt grädde och sirap och slutligen smöret.
Rör ihop till en jämn smet.
Smöra en form, ca 24 cm i diameter, och skiva i bananerna. De ska täcka botten. Strö över kanel.
Fördela smeten över frukten och tryck till lite längs kanterna så att frukten inte smyger fram under gräddningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30, eller tills kakan blir gyllene.
Låt gärna kakan stå och vila en stund innan servering så den får den knäckiga ytan.
Servera med vaniljsås eller en god vaniljglass.
Smaklig måltid!
Kristin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar